Van Ness & Geary Campus Hospital

San Francisco, California USA

Bay Panorama

Located in central San Francisco, the new CPMC hospital at the Van Ness and Geary Campus is a major $1B+ LEED Certified project providing advanced and emergency care for the area. Ombrae Studios was commissioned to provide a mural feature wall for an ambulance ER drop-off and underground parking tunnel connecting Geary and Post streets. Our client required that the project be viewable from the two separate exterior entrances into the facility. The two-view solution created by Ombrae involved panels at either end of the mural optimized for both of the directional views.

Client: Sutter Health CPMC
Architect: SmithGroup
Size: 2,000sqft (185 sqm)
Completion Date: 2018

Manufacturing Partner:
Keith Panel Systems

Ombrae_VNGC-©jaredkorb_6-copy-1
VNGC-final-artwork
Ombrae_VNGC-©jaredkorb_30_sm

DESIGN OPPORTUNITY

Customized for Uplighting

The Ombrae coverage area consists of an impressive 180ft mural featuring a client-provided aerial panoramic photo of the iconic skyline, rendered in high resolution OpticalTiles™ (3/8" or 10mm diameter). The pixels are specially programmed to display a positive image despite being uplit - an opposite scheme to our more common down-lighting programs. As a reflected light technology, Ombrae is always best when considered in context with surrounding lighting conditions. The end result is a stunningly compelling vista of the entire San Francisco skyline and surrounding bridges.

Ombrae_VNGC-©jaredkorb_3_sm

MORE PROJECTS

Stay in the loop, subscribe to our

Newsletter

Get access to the latest news & projects

Ombrae Studios

© 2021 Ombrae Studios Inc. 

error: