Station Square

Burnaby, BC Canada

Ombrae Cloud Window

Ombre Studios was commissioned to create a placemaking landmark for Anthem Properties that could define, and enhance the rather nondescript approach and entrance to the building’s parking garage. An Ombrae cloudscape solution was settled on, as it provided an atmospheric effect creating a virtual window to the sky that helps soften the rectilinear geometry of the building elevation, and mark the entrance to the car park.

Client: Anthem Properties
Architect: Chris Dikeakos Architects
Size: 2,800 sqft (260 sqm)
Completion Date: 2018

Manufacturing Partner:
Keith Panel Systems

Ombrae_StationSquare_©jaredkorb-27
StationSquare_artwork

DESIGN OPPORTUNITY

Activated Alley

The additional placement of Ombrae cloudscape sections along the living wall boundary on the east face of the alleyway works as a directional signifier and reinforces the intentional mixing of the natural and architectural message—enlivening the concrete wall, and transforming the industrial back alley into a more welcoming space for residents heading to or leaving home.

Ombrae_StationSquare_retaining-wall-3-1
Ombrae_StationSquare_retaining-wall-2
Ombrae_StationSquare_retaining-wall-4
Ombrae_StationSquare_©jaredkorb-5

MORE PROJECTS

Stay in the loop, subscribe to our

Newsletter

Get access to the latest news & projects

Ombrae Studios

© 2021 Ombrae Studios Inc. 

error: