Williams Road Pump Station 


Richmond, BC Canada

Elevating the Banal to the Beautiful

This Ombrae feature wall is integrated into a stormwater pump station at the west end of Williams Road. Overlooking the Sturgeon Banks, this ultility building also acts as a trailhead for pedestrian and universal access to the West Dyke Trail, making it a unique opportunity for original artwork reflecting the local natural environment. The Ombrae panels cleverly hides functional access doors and exhaust vents, and even offers integrated signage, working as a placemaking marker, for this popular trail for tourists and locals alike.

Client: City of Richmond
Architect: HAPA Collaborative
Size: 780 sqft (72 sqm)
Completion Date: 2012

Manufacturing Partner:
Keith Panel Systems

WilliamsRd_mounted-art
Rmd-Pump_IMG_6150-984×656-1
Ombrae-detail
WilliamsRdPumpStn_6
WilliamsRdPumpStn_7

MORE PROJECTS

Stay in the loop, subscribe to our

Newsletter

Get access to the latest news & projects

Ombrae Studios

© 2022 Ombrae Studios Inc. 

error: